Een andere WordPress.com site

Geen E621 meer in rookworst

Ja er is goed nieuws voor mij! Er zitten namelijk vanaf nu geen geur- en smaakstoffen meer in de rookworst van Unox! Ik had al eens verteld namelijk dat ik daar allergisch voor ben. Dus kan ik heel veel dingen niet meer eten. Ook in veel vleessoorten zit het in, vooral in alles wat verpakt is en kantenklare producten. Na de rookworst zal het ook uit de soep, knakworsten en stampotten worden gehaald. Nou ik hoop dat meer merken zullen volgen want ik heb zelfs al gelezen dat de smaakversterker E621 in Amerika verboden is!
 
Zie hieronder het artikel:
 
Unox begint winterseizoen zonder E-nummers
Uitgegeven: 24 september 2007 13:41
Laatst gewijzigd: 24 september 2007 18:12

OSS – Unox haalt de belangrijkste geur- en smaakstoffen uit de rookworsten. Deze worden vervangen door natuurlijke kruiden- en specerijextracten. Het bedrijf wil de rookworsten daarmee gezonder maken.

Het zogeheten E-nummer 621 was de onnatuurlijke smaakversterker die lange tijd niet te vervangen was, maar door nieuwe technologie is dat volgens Unox-productontwikkelaar Gijs van der Zwaan nu wel het geval. Ook het kleurende ingrediënt varkenshemoglobine wordt nu niet meer aan de rookworst toegevoegd.

Wat wel nodig blijft in de worst is het conserveermiddel E250, volgens Unox en onmisbare hulpstof voor de houdbaarheid. "Maar die zullen we ook verwijderen zodra dat kan", aldus Van der Zwan. Na de rookworst worden de kunstmatige- geur en smaakstoffen ook uit producten als soepen, knakworstjes en stamppotten gehaald.

Eerlijk

Nu Unox aan een nieuw winterseizoen staat, waarin de rookworst de traditionele begeleider van allerlei stamppotten is, begint het bedrijf ook met een nieuwe campagne onder de naam ‘Eerlijk is heerlijk’. Hiermee speelt het in op de consumentenbehoefte naar natuurlijk en bewust eten.

Om de bekende smaak van de rookworst te behouden is gebruik gemaakt van een kruidenextract van rozemarijn en een specerijenextract van nootmuskaat, koriander en zwarte peper.

Jaarlijks worden bij de Unoxfabriek in Oss 600.000 ambachtelijke rookworsten gemaakt en 23 miljoen Gelderse, magere en runderrookworsten gemaakt. Deze zijn allemaal bedoeld voor enkel de Nederlandse markt. Daarin heeft Unox een marktaandeel van 57 procent.

Commentaren op: "Geen E621 meer in rookworst" (3)

  1. Helaas zitten er in de rookworst zonder E621 nog WEL gemodificeerde (mais-)zetmeel en/of gistextract, en dit zijn…………………ja, u raad het al: SMAAKVERSTERKERS!!!
    Lees het boekje Wat zit er in uw eten maar eens op http://www.basicchef.nl/weet-wat-je-eet/

  2. pm groenen zei:

    En zo gaan de fabrikanten maar door om de mensen maar te verleiden met andere namen
    Dan word er gezegd als je er maar niet te veel van neem
    Maar je komt er niet onder uit
    Ik ben dan wel geen dokter ) maar met deze middelen al deze E nummers zie ik meer kanker ga alleen maar darmkanker na
    en hoe kan nu dat er bij zoveel stellen om kinderen krijgen niet op een normaal manier
    Maar dan toch naar een dokter moeten om ………

Plaats een reactie